Pikkuyrittäjät

Tuemme lasten
ja nuorten
yrittäjyyskasvatustaLasten pihaleikeistä valtakunnalliseksi ilmiöksi

Suomi tarvitsee yrittäjyyttä. Pikkuyrittäjät-ohjelmassa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja harjoittelevat tärkeitä työelämä- ja taloustaitoja koulussa opettajan avustuksella.

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa lapset perustavat omia pikkuyrityksiään. Lapset keksivät liikeidean ja yrityksensä nimen, toteuttavat logon, hissipuheen, sloganin ja markkinointimateriaalit. Lopulta he pääsevät myymään itse kehittelemiään tuotteita tai palveluita oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

Pikkuyrittäjät-ohjelma syntyi pienestä lasten pihaleikistä. Sellaisesta, jota valtaosa meistä on leikkinyt pienenä. Hillan omenaherkku -yrityksen kokemuksista syntyi idea lapsille suunnatusta ohjelmasta, jonka avulla yrittäjyys- ja työelämätaidot tulisivat tutuiksi lapsille jo alakoulussa. Nubacomin Mikko Nurminen ja Nuori Yrittäjyys ry:n Virpi Utriainen pilotoivat ja kehittivät ideasta konseptin, jossa on vuoden 2022 alkuun mennessä ollut mukana jo yli 80 000 lasta ympäri Suomea.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on palkittu Euroopan parhaana yrittäjyyskasvatusohjelmana Oslossa vuonna 2016 ja Houstonissa 2018.

Vuonna 2021 Nurminen julkaisi koko perheelle suunnatun Pienestä ponnistaneet -kirjan, jonka tavoitteena on innostaa ja inspiroida nuoria ja heidän vanhempiaan yrittämään. Kirjasta löytyy niin Pikkuyrittäjien kuin hieman vanhempienkin nuorien tarinoita. Unohtamatta kokeneempia yrittäjäkonkareita.

Tutustu maksuttomaan Pikkuyrittäjät-ohjelmaan

Virpi ja Mikko kahdeksan vuotta Pikkuyrittäjät-ohjelman pilottiohjelmien jälkeen.

Pienestä ponnistaneet

Suuretkin menestystarinat ovat ponnistaneet liikkeelle pienestä alusta. Pienestä ponnistaneet - koko perheen yrittäjyyskirjaan on kerätty eri ikäisten inspiroivia yrittäjyystarinoita, jotka auttavat sinua löytämään oman polkusi!

Nubacom julkaisi kirjan vuonna 2021

Tutustu kirjaan osoitteessa pienestaponnistaneet.fi

Miltä Pikkuyrittäjät-toiminta näyttää?


Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo yli 80 000 lasta yli 700 koulussa ympäri Suomea. Tältä toiminta näyttää!